Sunday, 30 August 2015

PROMO OGOS 2015!!!

Ok ni lah first n last time Butik Sri Pengantin Shakira akan buat promo utk tahun 2015. Jadi, jgn lepaskan peluang!!!





Pakej Tunang
RM 800    RM690
-Mekap tunang
-Mini pelamin berkerusi
-Baju tunang P
-Veil
-Bunga tangan


Pakej Mutiara Rumah
RM 2200    RM1990
-Mekap sanding
-Pelamin rumah/khemah
-Baju pengantin P & L beserta aksesori lengkap
-Bunga tangan
Percuma: Gerbang (arch)



Pakej Mutiara Dewan
RM 3200    RM2790
-Mekap sanding
-Pelamin dewan 20 kaki
-Baju pengantin P & L beserta aksesori lengkap
-Bunga tangan
-Gerbang (arch)
-Red carpet
-6 x flower walkaways



Terma & syarat:
- Majlis berlangsung pada tahun 2015
- Tempoh tempahan sepanjang OGOS 2015 sahaja
- Deposit tempahan sebyk rm 300 shj
- Dibuka kpd pelanggan yg belum pernah membuat tempahan
- Tidak termasuk caj pengangkutan (jika ada)
- Whatsapp 014-2275102 dgn kata laluan PROMOblog2015


Mariiii pengantin-pengantin 2015. Jgn lepaskan peluang. It doesn't get any better than this. Seriously.

Friday, 28 August 2015

Baju Baru BsPS


Assalamualaikum....

Walaupun skrang semua tgh mood baju kuning (read:Bersih 4.0).. Butik Sri Pengantin Shakira nak gak promote baju warna merah.

Cantik kannnnnnnn

Baju pengantin baru nih! Sapa nak jd pemakai pertama.... sila contact 014-2275102 k.





Ada bakal pengantin yg nak tempah baju baru yg didesign khas buat si pemakai ke? Kami terima juga tempahan sebegitu. Boleh diskas nk design mcm mana.. 

Kalau nk booking baju pengantin P & L baru.. beserta aksesori lengkap.. RM 1,500 ya.
Tapi kalau ambil pakej pelamin rumah/khemah, mekap, dan baju baru beserta aksesori.. hanya RM 2,700. Lagi jimat tu sebenarnya.

Ok, till we meet again!

Opsss. jap jap. nk selit sikit pic baju2 pengantin baru kt butik. Enjoyyyyy.


Tiffany blue, peach pink, merah

Soft pink


Putih manik biru



Mini Pelamin Nikah Syafiqah (22 Ogos, Andalas)

Salam semua..

Ok last week internet buat hal, so lambat la dpt updatenye..

Neway harini kita share pic mini pelamin Syafiqah yg booking mini pelamin nikah dgn Butik Sri Pengantin Shakira. Majlis nya Sabtu, booking nye Khamis. Jadi la yer...
Kata Syafiqah die mmg da lama target nk book dgn BsPS.. tp die termakan kwnnye promote ade butik lain ni kt Kajang.

Jauh sgt tu syg.. hal2 majlis ni elok ambil yg dekat2 saja.. senang sket. Pape leh tros ke butik. Klu amek jauh2 tu.. buang masa on the road je nk ke butik.. dgn pengantin tgh busynya..

Ok neway.. nak dijadikan cerita.. butik kt Kajang tu x merespon bila Farah contact dia.. Sampai minggu majlis tu pon xde khabar berita. So Farah yg da panik ni.. contact la BsPS. N BsPS mcm biasa la.. da bese da dgr kes2 last minit gini. So kami pasang la pelamin nya...

THE END.







Tuesday, 18 August 2015

Tips-tips Kecantikan buat Bakal Pengantin



1. Pilih konsep mekap natural kerana ia tidak ditelan zaman.

2. Tido secukupnya supaya tiada eye back di hari persandingan.

3. Pakai contact lense.

4. Tuam muka dengan ais beberapa minit sebelum anda dimekapkan.

5. Senyummmmmmmm sepanjang masa :)



Thursday, 13 August 2015

Latest Collection Detailings

Hi semua...

Saje igt nak share the detailings of our latest collection baju pengantin.

Baju pengantin Butik Sri Pengantin Shakira mmg penuh bermanik dgn deko nya yg tersendiri.

Enjoyyyyy.. cuci mata tak salah... hehe

Kalau ada yg berminat nk tempah jahit beadings pon boleh.. Pape contact 014-2275102 (Kak Yah) k.






Monday, 10 August 2015

Mini pelamin kakak Izzati (Shah Alam, 8 Ogos 2015)

Salam semua bride and groom to be...

Ok to be honest, utk mini pelamin kali ni, Butik Sri Pengantin Shakira tak brape sure nama pemilik pelaminnya. Yg kami tahu, adik nya ialah Izzati sbb Izzati la yg contact BsPS, 2 hari sebelum majlis kakaknya hehe. Mmg last minit. Katenya asalnya taknak pelamin utk tunang, tp last minit decide perlu ada pelamin utk aktiviti sarung cincin.

So, taraaaaaa.... inilah mini pelamin buat kakak Izzati yg last minit booking. Cantik kan? Walaupun simple, I love how it looks so classy and stylish. Oh ya, btw majlis berlangsung di Seksyen 8, Shah Alam. Kerusi ialah kepunyaan tuan rumah sendiri ya.




Happy eday kakak Izzati!

Saturday, 8 August 2015

Sirih Junjung di Alaf 2015

[Sirih junjung]

Walau da moden mana pun, sirih junjung tetap menjadi kewajiban dalam hantaran perkahwinan.

Bezanya, kalau dulu.. lagi tinggi hiasan sirih nya, lagi dipandang hebat.

Tapi di zaman 2015 ni, tinggi ke rendah hiasannya dah kurang penting. Yg penting mesti cantik dan ada bunga. Sebabnya kalau tinggi-tinggi sgt, susah rombongan nak bwk dalam kereta tu kan..

Lagi satu, isu gambir. Haruskah ada hiasan gambir pada sirih junjung 2015? Jawapannya tidak harus. Orang dulu-dulu suka la makan sirih dgn gambir lepas majlis tamat.. tapi org sekarang dah tak makan sirih sgt, jadinya gambir dah tak wajib disertakan bersama sirih junjung. Tapi kalau nk letak gambir pon tiada masalah..