Friday, 2 December 2016

Baby Cradle Decoration | Red & Pink | Agalya | Shah Alam | 26 November 2016

Hiiiii...

We would love to share our cradle decoration for baby Agalya.
I sure hope the house is bigger cause we already planned to put a whole lot for the deco. Flowers in a glass.. teddy bears.. chandeliars.. name card..etc.






Thursday, 1 December 2016

Pelamin Mini dan Baju Songket Pengantin Pastel | Azlan & Suria | Kerayong | 5 November 2016

Salam semua.. ok post pending sikit ye. Pending sebulan je ponnn...
Ni kita share majlis kecil-kecilan Azlan dan Suria di Kerayong Kapar. Majlis bertandang belah lelaki je.. so tuan rumah nk keep it simple.

Azlan order:
- Pelamin mini
- Baju songket dress pengantin hijau pastel
- Mekap sanding








Pelamin dan Gubahan Hantaran Pertunangan Fresh Flower | Suhaila & Raja Azrin | Puncak Alam | 27 November 2016

Alhamdulillah... grand event Suhaila telah pun selesai. Bertunang dgn kerabat diraja.. haruslah grand sikit. Walaupun simple, tapi wajib fresh flower supaya nyaman segar je bau satu rumah tu kan :)

Pakej yg diambil untuk majlis pertunangan Suhaila: 
- Mekap tunang
- Pelamin mini fresh flower
- Hantaran fresh flower
- Kanopi

Kite share gambar sikit ya.

Haaaa... ni time preparation bunga segar kt butik. Bersepah jgk la kedai kuuuuu


Ni pulak gubahan hantaran tunang fresh flower sebanyak 7 dulang:







Sirih junjung penyeri wajib

Kat bawah ni pelamin mini tunang fresh flower. Suka tgk!




Ok ni gambar sekitar majlis ya..










Comel nye SUhaila selepas dimekapkan. Mekap Butik Sri Pengantin Shakira mmg natural, don't worry k.

Tuesday, 15 November 2016

DIY Mini Pelamin Tunang Simple (@ Nikah)

PELAMIN MINI TUNANG @ NIKAH DIY | PENJIMATAN BERGANDA

Haaaaa... zaman2 gawat la ni.. mesti semua pon nak berjimat kan?

JIMAT TAPI CANTIK. Itu harusssss.

Kan? Kan??

Boleh boleh...

Jom buat pelamin mini sendiri. Berbaloi-baloi....



















Apa yang anda dapat?
- Jetset besi 6 kaki (utk gantung kain.. takyah la nak paku2 bagai kt dinding rumah tu ya)
- Pelbagai tirai kain mengikut keperluan design dan warna anda
- 2 x Pasu bunga yang digubah mengikut tema anda
- 2 x Pasu stand
- 2 x spotlight
- Carpet putih

Kos beli semua ni??? Beli bunga belum gubah je pon dah lebih RM200 dikkk..

Jadi mari sewa. Dan DIY! Hanya RM180 SAHAJA.

PERCUMA!
- Tilam nikah
- Aksesori kecil mengikut budi bicara dan design

Offer ini hanya dibuka untuk satu org bagi setiap tarikh ya. So sape cepat die dapat.

Konsep DIY mini pelamin tunang @ nikah ni sesuai untuk siapa?
- Mereka yg nak berjimat
- Ada sedara/kawan yg nak tolong pasang pelaminnya (warning: anda akan berpeluh)
- Mereka yg kreatif

So siapa yg berminat, whatsapp 011-11789878 (Shakira).

Siapa yg agak2 tak terdaya nak DIY.. boleh mintak kami je yg buatkan..serendah rm350. Anda tak perlu berpeluh. Anda hanya ready utk cantik je time tunang atau nikah tu. hehe.

Moga dipermudah :)

Wednesday, 26 October 2016

Baju Pengantin Plus Size XXXXXL Lelaki dan Perempuan Murah dan Terkini 2017

Salam semua...

Kali ni, kita nak memudahkan pasangan bakal mempelai lelaki dan perempuan yg saiz comel comel berbadan besar untuk cari baju tunang / nikah / sanding.

Sebenarnya Butik Sri Pengantin Shakira ni terlalu banyak koleksi utk pengantin plus size. So, jgn risau ye. Sbb kite geng (Sy pon xxl gak hehe).

Gambar2 baju kat bawah ni..sume plus size nye baju kahwin ya. Kita akan alter baju ikot saiz pengantin yg memakainya.. boleh jd lg kecik dan boleh jd lg besar.

Selamat jamu mata!